Steikas
Ingredientai
- 300-350 g ribeye be kaulų
- 1 valgomasis šaukštas jūros druskos
- 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 2 ¼ šaukštų aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- 55 gramai nesūdyto sviesto
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos

Receptas
- Įkaitinkite savo Forneza iki 345–370°C ir naudokite infraraudonųjų spindulių termometrą, kad greitai ir tiksliai patikrintumėte akmens vidurio temperatūrą.
- Įkaitinkite savo ketaus keptuvę 6–10 minučių.
- Kol keptuvė kaista, savo kepsnį pagardinkite 1 šaukštu druskos ir 1 arbatiniu šaukšteliu maltų juodųjų pipirų. Palikite 5 minutes, tada įtrinkite 2 ¼ šaukštais (10 gramų) aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus.
- Išimkite įkaitintą keptuvę iš orkaitės ir įdėkite kepsnį į keptuvę, tada įdėkite į orkaitę ir kepkite 3–4 minutes.
- Žnyplėmis apverskite kepsnį ir kepkite dar 3 minutes.
- Pailsėkite kepsnį 10 minučių.
- Kol kepsnys stovi, nedideliame puode ant vidutinės-mažos ugnies ištirpinkite sviestą su sutrintomis česnako skiltelėmis.
- Kai kepsnys pailsės, aptepkite česnakiniu sviestu ir supjaustykite kepsnį.