Steikas


Ingredientai

  • 300-350 g ribeye be kaulų
  • 1 valgomasis šaukštas jūros druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 2 ¼ šaukštų aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 55 gramai nesūdyto sviesto
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos

Receptas

  1. Įkaitinkite savo Forneza iki 345–370°C ir naudokite infraraudonųjų spindulių termometrą, kad greitai ir tiksliai patikrintumėte akmens vidurio temperatūrą.
  2. Įkaitinkite savo ketaus keptuvę 6–10 minučių.
  3. Kol keptuvė kaista, savo kepsnį pagardinkite 1 šaukštu druskos ir 1 arbatiniu šaukšteliu maltų juodųjų pipirų. Palikite 5 minutes, tada įtrinkite 2 ¼ šaukštais (10 gramų) aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus.
  4. Išimkite įkaitintą keptuvę iš orkaitės ir įdėkite kepsnį į keptuvę, tada įdėkite į orkaitę ir kepkite 3–4 minutes.
  5. Žnyplėmis apverskite kepsnį ir kepkite dar 3 minutes.
  6. Pailsėkite kepsnį 10 minučių.
  7. Kol kepsnys stovi, nedideliame puode ant vidutinės-mažos ugnies ištirpinkite sviestą su sutrintomis česnako skiltelėmis.
  8. Kai kepsnys pailsės, aptepkite česnakiniu sviestu ir supjaustykite kepsnį.