Greita picos tešla


Ingredientai

  • 480 g šilto vandens (40-50 °C)
  • 10 g greitai paruošiamų sausų mielių arba 30 g šviežių mielių
  • 750 g miltų 
  • 1 v. š. druskos
  • 1 ½ v. š. alyvuogių aliejaus
  • 100 g manų kruopų arba ryžių miltų pabarstymui

Receptas

  1. Į šiltą vandenį berkite 3 kupinus valgomuosius šaukštus miltų duonai ir išmaišykite. Tada supilkite mieles ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Palikite tešlą šiltoje vietoje maždaug 5 minutėms, kol masė taps puri.
  2. Į didelį dubenį suberkite pusę miltų ir mielių mišinį, gerai išmaišykite. Suberkite druską ir likusius miltus. Išverskite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 8-10 minučių. Dubens dugną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įdėkite tešlą atgal į dubenį, o viršų apšlakstykite aliejumi.
  3. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite saulėtoje ar kitoje šiltoje vietoje 20-30 min., arba kol tešla padvigubės (priklausomai nuo to, kas įvyks anksčiau). Taip pat galite į tuščią kildinimo indą įpilti šilto vandens, tešlą įdėti į kitą kildinimo indą, o tešlos kildinimo indą pastatyti virš vandens pripildyto kildinimo indo.
  4. Šią tešlą padalykite į 5 dalis po 250 g arba 4 po 330 g. Iš tešlos formuokite rutuliukus taip, kad jų viršus būtų lygus.
  5. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi arba šiltu vandeniu, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai 15-20 min. arba kol tešlos kiekis padvigubės.

Parašykite komentarą