Klasikinė picos tešla


Ingredientai

  • 360 ml šalto vandens
  • 18 g druskos
  • 2-3 g šviežių mielių
  • 600 g „00“ miltų ir žiupsnelis miltų pabarstymui

Receptas

  1. Du trečdalius vandens supilkite į didelį dubenį.
  2. Puode užvirinkite likusį trečdalį vandens ir supilkite jį į šaltą vandenį dubenyje. Taip pasiekiama tinkama temperatūra mielėms suaktyvinti.
  3. Į šiltą vandenį įmaišykite druską ir mieles. Jei maišote rankomis, į didelį dubenį suberkite miltus ir supilkite mielių mišinį. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla pradės formuotis.
  4. Toliau minkykite rankomis, kol picos tešla taps vientisa.
  5. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite abiem rankomis apie 10 minučių, kol ji taps tvirta ir elastinga.
  6. Tešlą įdėkite atgal į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 2 valandoms.
  7. Kai tešlos kiekis daugmaž padvigubės, padalykite ją į 3 arba 4 lygias dalis, priklausomai nuo to, kokio dydžio norite picų.
  8. Kiekvieną tešlos dalį dėkite į atskirą dubenį arba ant padėklo, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite dar kartą, rekomenduojame tešlos rutuliukus kildinti šaldytuve apie dvi paras. 

Parašykite komentarą