Klasikinė picos tešla
Ingredientai
- 360 ml šalto vandens
- 18 g druskos
- 2-3 g šviežių mielių
- 600 g „00“ miltų ir žiupsnelis miltų pabarstymui

Receptas
- Du trečdalius vandens supilkite į didelį dubenį.
- Puode užvirinkite likusį trečdalį vandens ir supilkite jį į šaltą vandenį dubenyje. Taip pasiekiama tinkama temperatūra mielėms suaktyvinti.
- Į šiltą vandenį įmaišykite druską ir mieles. Jei maišote rankomis, į didelį dubenį suberkite miltus ir supilkite mielių mišinį. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla pradės formuotis.
- Toliau minkykite rankomis, kol picos tešla taps vientisa.
- Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite abiem rankomis apie 10 minučių, kol ji taps tvirta ir elastinga.
- Tešlą įdėkite atgal į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 2 valandoms.
- Kai tešlos kiekis daugmaž padvigubės, padalykite ją į 3 arba 4 lygias dalis, priklausomai nuo to, kokio dydžio norite picų.
- Kiekvieną tešlos dalį dėkite į atskirą dubenį arba ant padėklo, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite dar kartą, rekomenduojame tešlos rutuliukus kildinti šaldytuve apie dvi paras.