Klasikinis picų padažas


Ingredientai

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos arba smulkiai supjaustytos
  • 800 g konservuotų nesmulkintų slyvinių pomidorų;
  • 2 a. š. cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • Sauja stambiai kapotų baziliko lapelių
  • Žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų

Receptas

  1. Į vidutinio karštumo keptuvę įpilkite aliejaus. Kai įšils, sudėkite česnaką ir kepkite, kol suminkštės, tačiau neapskrudinkite.
  2. Į ketaus keptuvę supilkite skardinę slyvinių pomidorų ir sutrinkite juos trintuvu arba šakute.
  3. Sudėkite visus likusius ingredientus ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių arba kol išryškės skonis ir padažas šiek tiek sutirštės.
  4. Šį padažą galima naudoti iš karto arba sudėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve apie savaitę.

Parašykite komentarą