Picos padažo receptai

Kartais viskas, ko reikia nepamirštamam vakarui, yra traški, burnoje tirpstanti pica su mėgstamais ingredientais. 

Ar tokią picą galima pasigaminti namuose? Tikrai taip! Ruošiant picą svarbi kiekviena detalė: miltų pasirinkimas, tešlos paruošimas, ant picos dedami priedai ir žinoma, viską apjungiantis padažas. 

Tikrai itališkai picai būtinas gardus, aromatingas pomidorų padažo receptas. Jame susipina prinokusių pomidorų, šviežių žolelių, česnako ir kitų ingredientų skoniai.

Mūsų kataloge – lengvi picos padažo receptai Jūsų tobulai picai. Pagaminti paprasta, o skonis nustebins net reikliausią gurmaną. Tai priedas, be kurio gardi pica sunkiai įsivaizduojama, todėl kviečiame atrasti daugybę padažo receptų, kurie patiks visai šeimai!

Kaip paruošti tobulo skonio padažą?

Štai keletas laiko patikrintų patarimų, kurie padės užtikrinti, kad Jūsų picos padažas bus kvapnus, gardus ir nepriekaištingas:

  • Rinkitės kokybiškus pomidorus. Puikaus picos padažo pagrindas dažniausiai yra prinokę pomidorai. Galbūt šias daržoves auginate savo sode? Jie puikiai papildys naminę picą šiltuoju metų laiku. Taip pat galite išmėginti aukštesnės kokybės konservuotus pomidorus.
  • Derinkite šviežias ir džiovintas žoleles. Šviežių ir džiovintų prieskoninių žolelių mišinys padažui suteiks išraiškingesnį skonį. Pavyzdžiui, šviežias bazilikas suteikia subtilų aromatą, o su juo derinamas džiovintas raudonėlis – intensyvų skonį, tokį artimą itališkai virtuvei. Žinoma, derindami žoleles, nepersistenkite. Juk svarbiausia – pusiausvyra.
  • Nepamirškite kitų prieskonių. Domina skanus picos padažas? Receptas gali skirtis, tačiau prieskoniai yra neatsiejama gamybos dalis. Druska ir pipirai padeda geriau atskleisti subtilų padažo skonį, išryškina prieskoninių žolelių natas. Gardinant padažą, nepamirškite paragauti, kad galėtumėte pakoreguoti prieskonių kiekį. Jeigu pastebėjote, kad padažas šiek tiek per rūgštus, įberkite žiupsnelį cukraus: jis sumažins rūgštingumą ir dar labiau papildys Jūsų padažo skonių paletę.
  • Naudokite česnakus. Jeigu picą gaminate visai šeimai, mažieji valgytojai gali raukytis vien nuo minties apie šią aromatingą daržovę. Vis dėlto, naudojant česnakus, Jūsų picos padažas įgaus daugiau kulinarinių spalvų. Kruopščiai susmulkinti česnakai įsilieja į bendrą padažo tekstūrą ir suteikia ryškesnį skonį bei pikantiškumą. Šiuos ingredientus prieš dedant į padažą galite trumpai apkepti alyvuogių aliejuje: tai sušvelnins aštrumą, suteiks malonaus saldumo.
  • Įvertinkite padažo konsistenciją. Jis turi būti pakankamai tirštas, kad gerai pasiskirstytų, išliktų stabilus ant picos ir nesusigertų į padą kepimo metu. 
  • Virkite padažą, kad išryškėtų jo skonis. Siūlome virtų ir nevirtų padažų receptus. Jeigu gaminimo instrukcijoje nurodoma, kad padažą reikia virti, darykite tai ant žemesnės ugnies, leiskite padažui sutirštėti, įgauti sodresnio skonio ir vientisumo. Nepervirkite, nes padažas gali įgauti nemalonų kartoką skonį.
  • Atvėsinkite prieš naudojimą. Prieš tepant padažą ant picos pado, leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet padažas per daug neįsigers ir visa pica iškeps tolygiai.

Tikimės, kad šie patarimai palengvins padažo gamybą ir Jūsų pica taps dar gardesnė!