Picos pado receptai
Planuojate išsikepti naminę picą? Jūsų užduotis nr. 1 – pagaminti gardų picos padą. Juk gera pica prasideda nuo meistriškai paruoštos, tobulai iškilusios tešlos.
Jeigu norite sužinoti, kaip gaminamas burnoje tirpstantis picos padas, receptai „Forneza“ kataloge tikrai padės rasti patį skaniausią variantą.
Drąsiai eksperimentuokite ir atraskite geriausius receptus. Pasiruoškite nustebinti savo namiškius ir draugus picomis, kurios skoniu nenusileidžia ragautoms restorane!
Kaip pagaminti picos padą, kuriam nėra lygių?
Picos tešlos gamyba – užduotis, kuriai prireiks kokybiškų ingredientų, šiek tiek praktinių įgūdžių ir kantrybės.
Jeigu trūksta patirties, nenusiminkite: dalinamės keliais patarimais, kurie palengvins picos pado gamybą, nepriklausomai nuo to, kokį receptą pasirinksite!
1. Naudokite kokybiškus miltus
Tinkamų miltų pasirinkimas yra būtinas gerai picos tešlai. Verta rinktis specialiai picos kepimui skirtus kvietinius miltus. Bene populiariausias pasirinkimas – kvietiniai miltai, žymimi simboliu „00“. Būtent tokio tipo miltus sutiksite tradicinėje neapolietiškoje picoje. Jie padui suteikia traškesnę tekstūrą, tačiau pado vidus lieka maloniai minkštas.
Taip pat geras pasirinkimas yra aukščiausios rūšies kvietiniai miltai (angliškai vadinami “all-purpose flour”). Picos padas naudojant šiuos miltus dažniausiai iškepa kiek storesnis, tačiau pica būna ne mažiau minkšta ir gardi.
Vieno universaliai visiems patinkančio varianto nėra. Verta išbandyti skirtingų tipų miltus, kad rastumėte tokius, kurių tekstūra ir galutinis skonis Jums labiausiai patinka.
2. Gerai išminkykite tešlą
Bet koks picos tešlos receptas pasiteisins tik gerai paruošus tešlą. Minkant ją, išgaunamas glitimas. Tai baltymas, kuris lemia tešlos elastingumą ir tekstūrą.
Sumaišę miltus su kitais ingredientais, minkykite tešlą kol ši taps lygi ir elastinga. Paprastai šis procesas trunka apie 10 minučių (naudojant tešlos maišytuvą, sutrumpėja dvigubai).
Norint patikrinti, ar tešla paruošta, paimkite nedidelį jos gabalėlį ir pabandykite jį ištempti. Jeigu tempiant tešla nesuplyš, šis žingsnis sėkmingai užbaigtas!
3. Leiskite tešlai gerai iškilti
Koks yra gardus, kvapnus ir traškus picos pagrindas? Receptas gali skirtis, tačiau taikoma bendra auksinė taisyklė: tešla turi gerai iškilti. Tik tada ji įgaus nepamirštamą skonį ir malonią tekstūrą.
Išminkę tešlą, leiskite jai kilti šiltoje vietoje, kol masė kone padvigubės. Tai gali užtrukti 1-2 valandas. Jei norite dar geresnio skonio, leiskite tešlai lėtai pakilti šaldytuve 12–24 valandas. Tuomet pado skonis bus dar unikalesnis.
4. Atsargiai formuokite padą
Tai darant venkite naudoti kočėlą: jis gali išstumti iš tešlos oro burbuliukus, kurie suteikia picos pagrindui lengvumo ir purumo.
Padą ruoškite taip, kaip tai daro tikri italai: rankomis suformuokite apvalius tešlos kamuoliukus, pamiltuokite juos ir atsargiai ištempkite tešlą. Pradėkite nuo vidurio ir po truputį plėskite į išorę. Tempkite iki maždaug 30 cm skersmens paplotėlio, palikite šiek tiek storesnius kraštelius. Iškepę jie taps gardžia, traškia plutele.