Kiti receptai

Kulinarijos menas stebina savo įvairove: gaminant maistą, susipina skirtingų šalių kultūra bei tradicijos, paprasti ir sudėtingi receptai, nuo vaikystės pamėgti ir visiškai nauji skoniai.

Ieškantiems įkvėpimo namų virtuvėje, į pagalbą atskuba „Forneza“. Sėkmei iš pirmo karto atrinkome receptus, kurie nepaliks abejingų. Mūsų kataloge – daugelio pamėgtas sultingo steiko receptas, greiti mėsos, daržovių, žuvies patiekalai, netradiciniai užkandžiai ir nepamirštami desertai, kurie patiks visai šeimai.

Kviečiame į maisto gaminimo kelionę. Išbandykite naujus receptus, subalansuotus įvairioms progoms, tobulinkite savo įgūdžius ir atraskite kažką netikėto bei savito!

Kaip paruošti tobulą patiekalą?

Pusryčiai, pietūs, vakarienė ar užkandis – nors receptų yra gausybė, yra kelios svarbios taisyklės, kurios pasiteisina gaminant bet kokį patiekalą:

Iš anksto pasiruoškite reikiamus ingredientus. Prieš pradedant gaminti paruoškite visus reikalingus produktus, sudėkite juos į atskirus indelius. Jei ingredientus ruošiate gamybos eigoje, tenka skubėti, todėl kyla rizika, kad gaminant padarysite klaidų, nukentės patiekalo skonis, tekstūra, forma.

Rinkitės šviežius ir kokybiškus produktus. Švieži ir aukštos kokybės ingredientai pagerina patiekalų skonį ir tekstūrą, suteikia daugiau naudingų medžiagų. 

Prieskonius naudokite etapais. Nepakankamas arba per gausus prieskonių kiekis gali sugadinti maisto skonį. Patyrę virėjai patiekalus gardina skirtingais gaminimo etapais, kad maisto skonis būtų išraiškingesnis ir subtilesnis.

Maisto gaminimui rinkitės picos krosnį. Vietoje tradicinės keptuvės ar orkaitės verta išbandyti „Forneza“ krosnį. Ji idealiai tinka picoms, duonos receptams, steikams, jūros gėrybėms, žuviai, daržovių patiekalams ir daugybei kitų patiekalų. Krosnis greitai, tolygiai įkaista, iškeptas maistas iš išorės tampa maloniai traškus, o viduje būna minkštas. Mėgaukitės kepimo procesu ir geriausiais kulinariniais rezultatais!

Atkreipkite dėmesį į gaminimo laiką. Tai svarbu visais atvejais, kad patiekalo nepervirtumėte arba neperkeptumėte. Pavyzdžiui, gaminant jūros gėrybes (atkreipkite dėmesį, kokią trukmę nurodo žuvies ar krevečių receptas), jos gali tapti labai kietos, įgauti guminę tekstūrą. Perkepusi mėsa išsausėja, o daržovės tampa minkštos ir ištežusios. 

Naudokite kokybiškus įrankius. Investuokite į profesionalius maisto gaminimo įrankius. Kiekvienoje virtuvėje turėtų būti aštrūs peiliai, tinkami indai ir patikimi virtuvės prietaisai. Naudojant prastesnės kokybės įrankius tampa sunkiau atlikti tam tikrus maisto ruošos darbus. Tai gali turėti įtakos patiekalo skoniui ir kokybei.

Ragaukite gaminimo metu. Nelaukite, kol baigsite gaminti: troškinant, kepant ar verdant ragaukite maistą ir, prireikus, pakoreguokite prieskonių kiekį, kad patiekalo skonis atitiktų lūkesčius.

Įvaldę šias nesudėtingas kulinarijos taisykles, patobulinsite savo įgūdžius, o svarbiausia – galėsite pagaminti skanų ir sotų valgį, kuris tinka bet kokiai progai!