Picos receptai
Sunku rasti skeptiką, abejingą karštai, traškiai, šviežiai iškeptai picai. Tai patiekalas, kuriame Italijos kultūra susipina su kitų šalių įtaka. Gaminant picą, pavyksta išgauti unikalius skonių derinius, todėl kiekvienas gali rasti jam patinkantį variantą.
Kartais manoma, kad tikros itališkos picos receptas turi būti painus, ilgas ir sudėtingas. Nebūtinai. Pasitelkus keletą gudrybių, burnoje tirpstanti, aromatinga pica ant lėkštės atsiras be didelių pastangų. Tam nebūtina keliauti į artimiausią restoraną!
Atrinkome autentiškus picų receptus. Tai lengvi, greiti ir išskirtiniai patiekalai: patiks vegetarams ir prisiekusiems mėsos mėgėjams.
Pažadinkite vidinį gurmaną ir pagaminkite picą, kuri nepalieka abejingų!
Pasiruošimas picos kepimui: 5 svarbūs patarimai
Kaip gaminama gardi naminė pica? Receptas, kuris pasiteisina 100 proc. yra būtinas, tačiau ne mažiau svarbu tinkamai pasiruošti šiam kulinariniam procesui.
Dalinamės praktiška atmintine:
1. Rinkitės tik šviežius, kokybiškus produktus
Picos gamybai naudokite tik kokybiškus priedus. Pavyzdžiui, jeigu kepama tradicinė vegetariška pica „Margarita“, receptas dažniausiai pareikalaus itin aukštos kokybės sūrio. Aukšto lygio produktai suteikia gilesnį, išraiškingesnį skonį ir geresnį galutinį rezultatą.
Jeigu naudojate mocarelos sūrį, prieš pjaustant ir dedant ant picos mocarelą gerai nuvarvinkite. Palaikykite sietelyje, kad sūris taptų kuo sausesnis. Tai apsaugos picą nuo perteklinės drėgmės kepant.
2. Iš anksto paruoškite tešlą
Bet koks naminės picos receptas prasideda nuo tešlos paruošimo. Tai darykite iš anksto, kad tešla gerai pakiltų. Atidžiai pasirinkite picos pado receptą: dažniausiai nurodoma, kad tešla turi kilti pora valandų, tačiau kartais ji kildinama net 24 valandas.
Jei naudojate parduotuvėje pirktą tešlą, gaminimo metu ji turėtų būti kambario temperatūros. Tuomet ją bus lengviau ištempti.
3. Suruoškite picos ingredientus ir gaminimo įrankius
Supjaustykite daržoves, sutarkuokite sūrį, paruoškite mėsos priedus (pavyzdžiui dešrą, kumpį ar šoninę), kaip nurodo picos receptas. Susmulkintus priedus dėkite į atskirus dubenėlius, kad visi produktai būtų po ranka kai ruošite picą.
Iš anksto pasiruoškite visus picai reikalingus įrankius: pjaustymo lentą, darbo vietą tešlos kočiojimui, pjaustymo peilį iškepusiai picai ir kt.
4. Naudokite picos kepimo krosnį
Domina autentiška neapolietiška pica? Receptas, kuris sužavėtų net italus įpareigoja kepimui naudoti dujinę krosnį. Tai tobula įranga picos ir kitų patiekalų (fokačijos, steikų, jūros gėrybių ir net žuvies) kepimui, visa galva aukščiau už tradicinę orkaitę.
Nedideles, kompaktiškas dujines krosnis galite įsigyti mūsų elektroninėje parduotuvėje arba pas mūsų oficialius partnerius. Tai tobulai iškepusios, traškios picos paslaptis!
5. Kočiokite tešlą tradiciniu būdu
Nors picos tešlos kočiojimui dalis žmonių naudoja kočėlą, patyrę kepėjai to nerekomenduoja: su kočėlu gali būti išstumiami oro burbuliukai, kurie padeda picai geriau iškilti orkaitėje, tešlai suteikia purią tekstūrą.
Miltais lengvai pabarstykite darbo paviršių, kad tešla nesuliptų. Vietoje kočėlo, rinkitės tradicinį itališką metodą: tešlą reikėtų atsargiai formuoti ir ištempti, kol pasieks pageidaujamą storį. Tuomet ant paruošto pagrindo tepkite padažą, sudėkite priedus.
Štai ir viskas – Jūsų pica paruošta kepimui. Linkime įsimintinos ir skanios kulinarinės patirties!